Merlot rosé 2018 (Bóna Winery)
Číra, sýtoružová farba s peknou iskrou.
Vôňa je atraktívna a zaujímavo pripomínajúca nedozreté biele ríbezle.
Chuť je harmonická k vôni, pôvabná, ovocná a prekvapí svojou sviežosťou.
Víno Slovensko
Chystáte sa vstúpiť na stránku s predajom alkoholu
Prehlasujete, že máte viac ako 18 rokov?
Prezeraním stránky súhlasíte s používaním súborov cookie. Viac informácií
Číra, sýtoružová farba s peknou iskrou.
Vôňa je atraktívna a zaujímavo pripomínajúca nedozreté biele ríbezle.
Chuť je harmonická k vôni, pôvabná, ovocná a prekvapí svojou sviežosťou.
Jahodovo-černicový buket doplňuje svieža ovocná chuť s krémovým záverom.
Osobitý charakter odrody Rulandské modré je podporený zrením po dobu 9 mesiacov.
Výsledný mok ponúka ojedinelý zážitok v podobe kalicha jemných perál.
Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Teplota podávania 8-10°C.
Jemná vôňa jahôd a malín.
Šťavnatá a nasladlá chuť so sviežou kyselinkou a jemným perlením.
Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Magická príťažlivosť šumivého kumštu tradičnej metódy je opojná. Je to zážitok a chôdza po ihličkách od jarného rezu až po sabráž. Celá metóda je tak fascinujúca a plná delikátnych operácií, že až no.
Je v nej plno nadávok, zranení, nežností, koštovania, trpezlivosti, až mám pocit, že aj ja som vyrobený tradičnou metódou.
Tradičný pestovateľský sekt z odrody Frankovka modrá. Jemne lisované celé strapce, fermentácia do sucha, ročné zrenie na hrubých kvasniciach bez sírenia, fľašovanie do sektových fliaš a následná druhá fermentácia, ročné zrenie, ručná remuáž a degorzáž.
Šumivé víno vyrobené klasickou technológiou druhotného kvasenia priamo vo fľaši. Základné víno bolo pripravené zo samotoku hrozna Svätovavrinecké, kategórie kabinet. Po druhotnom kvasení vyzrievalo 10 mesiacov vo fľaši. V chuti i aróme dominuje svieža zmes lesných plodov. Svojou atraktívnou farbou ulahodí i oku a je príjemným spestrením slávnostnej tabule.
Víno sa vyrába z modrých odrôd hrozna okamžitým lisovaní farby ružovej, bez nakvášania.
Farba vína je priamo úmerná zrelosti hrozna a technológii spracovania.
Víno je suché, harmonické, málo aromatické s príjemnou kyselinou, neutrálne a nevtieravé.
Toto ROSE je vyrobené z odrody Modrý Portugal.
Frankovka modrá je najrozšírenejšou červenou odrodou v strednej Európe.
Stále viac sa využíva na výrobu ružových vín.
Poskytuje svieže aromatické víno, ktoré vonia po lesnom ovocí, malinách a jahodách.
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné neskorý zber, ružové, suché Južnoslovenská vinohradnícka oblasť.
Svieže ružové Rulandské modré je zmesou čerstvých lesných jahôd v aróme i v chuti.
Chuť vína je plná lesného ovocia a ríbezlí.
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné s prívlastkom neskorý zber, ružové, suché Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Hlohovec, hon Šomoď
Malinky v aróme doplnené tónmi lesného ovocia sú výrazné, no zároveň lahodné.
Ovocná chuť je elegantná, mohutne šťavnatá a naplno pokračuje v tom, čo sľubovala aromatika.
Vôňa ma výrazný jahodový prejav s tónmi čerešní a jemnou korenistosťou.
Víno naplní chuťové poháriky ovocnými tónmi zrelých čerešní v kompozícií so sviežim grepovým záverom.
Základom tohto sektu je assemblage odrôd Cabernet Sauvignon a Frankovka modrá. Má výraznú sýtoružovú farbu, jemnú ovocnú arómu plnú záhradných jahôd a drobného ovocia.
Chuť je výrazná, ovocná, s bohatým osviežujúcim perlením.
Je dorobený tradičnou metódou sekundárnej fermentácie známou od 17. storočia, kedy mních menom Dom Perignon objavil spôsob výroby šumivých vín.
Od tých čias sa metóda zachovala a využíva sa dodnes ako klasická francúzska metóda výroby šumivých vín.
Touto metódou sa penivosť a perlivosť sektu získava vplyvom sekundárnej fermentácie ušľachtilých kvasiniek, kde vzniká prirodzený pretlak CO2.
Dve svetové odrody z južného sklonu nitrianskej pahorkatiny. Iskrivo svieže médium.
Pevnosť cassisového Cabernetu oživuje hruškovo – čerešňová rozmarnosť Merlotu.
Jasnoružový odtieň, výrazný buket po čiernych ríbezliach a lesnej maline.
Chuť malinovo – hrušková s príjemným citrusovým pozadím.
Rubínový Alibernet vyniká prenikavou vônou lesných plodov, ostružiny a jemného jahodového podtónu.
Štavnatá ovocná chut s jemnou kyselinkou pripomína zmes drobného lesného ovocia.
Svieža ružová farba s jemne červenkastým odtieňom, opojná vôňa malín a červeného drobného ovocia sú charakteristickým prejavom nášho Vavrinca.
V chuti dominuje smotanovo krémový tón s vybalansovanou kyselinou a zvyškovým cukrom.
Chuť je pikantná a svieža s príjemne ovocným záverom.
Elegantný vzhľad s plamienkami staroružovej farby, príťažlivá vôňa lesných plodov a záhradných malín.
Chuť je šťavnatá, komplexne vyvážená so sviežou kyselinkou, ktorá zvýrazňuje ovocné tóny a príjemne kopíruje aromatiku vína.
Intenzívna vôňa jahôd s ľahkými tónmi letného ovocia.
Harmonické rosé sprevádzané živou a sviežou chuťou.
Víno charakterizuje decentná lososovo ružová farba, vo vôni sa prelínajú tóny červenej ríbezle a lesných malín, v chuti je sviežo ríbezľové i malinovo-jahodové s jemným jogurtom v samom závere vína.
Odporúčame k rôznym úpravám rýb, ku grilovaným špecialitám a samozrejme aj k múčnikom.
Pre vyniknutie chuti podávajte vychladené na 12 – 13 °C
Chutí po zrelom tmavom bobuľovom ovocí s prevládajúcim tónom čiernych ríbezlí.
Cabernet Sauvignon chutí po zrelom tmavom bobuľovom ovocí s prevládajúcim tónom čiernych ríbezlí.
Víno svetlej ružovej farby vyrábané tradičnou metódou.
Dominujú v ňom chuťe červeného kôstkového ovocia a maliny.
Má ľahkú sviežu chuť.
Podávať pri 8 až 10 °C.
Je to perfektné víno ku grilu, na piknik, na posedenie pri televízii.
Rosé je skvelé na miešanie koktejlov.
Víno bez zemepisného označenia.
Ružové, suché víno
Ocenenie: Vinalies Internationales Paris 2022 - Zlatá medaila
Krátka macerácia hrozna na šupkách dala vínu krásnu jemnú čerešňovú farbu.
Vôňa je ovocná s nádychom lesných jahôd a malín.
V chuti cítiť smotanové tóny a celý dojem vína dotvára šťavnatá kyselinka.