- Novinka

Víno Slovensko
Chystáte sa vstúpiť na stránku s predajom alkoholu
Prehlasujete, že máte viac ako 18 rokov?
Prezeraním stránky súhlasíte s používaním súborov cookie. Viac informácií
Svieža, elegantná a jemne korenistá chuť.
Patrí do úzkej rodiny muškátových odrôd, ktoré sú známe svojou nádhernou a nezameniteľnou arómou „čerstvého hrozna“.
Odroda má skvelý potenciál a je možné predpokladať jej rastúcu obľubu.
Víno môžete podávať k jemným paštétam a jemným syrom.
Príjemne zachladené je dobrým spoločníkom najmä v lete, kedy lahodne doplní hydinovo zeleninové a studené cestovinové šaláty, či ľahké ovocné dezerty.
Je vydarenou mutáciou Rulandu modrého a má podobný charakter ako Ruladské biele.
Poskytuje bohaté a voňavé biele vína, ktoré nájdete nielen ako suché, ale aj sladké.
Rulandské šedé je pravým potešením pre vaše zmysly.
Príjemne zachladené víno sa ideálne kombinuje k špecialitám z hydiny, údeným syrom a lahodným krémovým dezertom. 10 - 12°C
Lahodná s jemnou trieslovinou a čokoládou v závere.
Vo všeobecnosti Rulandské modré poskytuje svetlé až stredne tmavé červené vína, pokiaľ však venujete špeciálnu pozornosť a starostlivosť počas rastu hrozna a spôsobu spracovania po zbere, získate sýto farebné víno s vyšším obsahom trieslovín ako je to i v prípade tohto prívlastku.
Príjemné zladené vlastnosti Rulandu modrého si najlepšie vychutnáte so špecialitami z teľacieho a hovädzieho mäsa, králičej pečeni a syrmi s ušľachtilou plesňou. 18°C
Mandľový buket doplnený tónmi limetky a zelených jabĺk.
Veltlínske zelené je u nás a v okolitých krajinách veľmi rozšírená odroda.
Je obľúbená hlavne pre veľkú variabilitu k jedlám a pre jej mandľovinku vo vôni a chuti, ale aj pre jej harmonickú pikantnú kyselinku.
Najvýraznejším rysom tejto odrody je jeho fantastická vhodnosť sprevádzať jedlo. 10-12 °C Víno sa hodí ku grilovaným špecialitám, zapekanej zelenine a syrom.
Vo svete pomerne neznáma odroda, na Slovensku si však svoj okruh priaznivcov už našla.
Vytvára vína, ktoré okúzlia nevšednou sýtou farbou a výrazným obsahom trieslovín, ktoré sa postupným zretím zjemňujú.
Pomerne ťažké alibernety sa už tradične hodia k poľovníckym špecialitám, rovnako tak doplnia chuť jelenieho gulášu.
Po víne môžete siahnuť aj v prípade, že si vychutnávate steak. 18 - 20°C
Svieže víno s dozvukom bielych ríbezlí.
Je ideálnym letným vínom, ktoré dokáže osviežiť aj počas najväčších horúčav.
Biele víno z tejto odrody je pomerne jednoduché, nekomplikované, suché, iskrivé, svieže.
Skvelý sprievodca k ľahkým jedlám z morských príšer, rýb a letným šalátom. 10-12°C
Víno zlatistej sýtej farby s bohatou arómou, s kvetnatými tónmi. V pozadí cítiť ovocnosť broskyne. Chuť vína je lahodne ovocná, podporená šťavnatými kyselinkami, umocnená jemným zvyškovým cukrom, ktorý dodáva vínu plnosť.
Perlivé víno, biele, semi-sparkling, extra dry. Svieže perlivé víno Momento sa vyrába metódou Charmat - sekundárnou fermentáciou v tlakových nádobách. Prirodzené jemné iskrivé bublinky, ovocno-muškátová vôňa, harmonická chuť kyselín a zvyškového cukru dodávajú vínu dlhotrvajúci zážitok. Zastavte sa a vychutnajte naplno každý jeden moment! Vyrobené na Slovensku zo slovenského hrozna.
Víno s charakteristickou zelenožltou farbou, jemnou ovocnou vôňou a plnou chuťou s tónmi grapefruitu a pikantnou sviežou kyselinkou.
Odporúčame ku grilovaným rybám a hydinovým špecialitám.
Podáva sa pri teplote 10 – 12 °C.
Pripomína zakvitnutú lúku a agátový med.
Hoci odrode Devín svedčí ak sa pýši prívlastkom, v prípade akostných vín vie prekvapiť zaujímavým charakterom, nakoľko po Tramíne červenom zdedila výborné črty.
Dobrým spoločníkom je pri jemne pikantných úpravách bravčového mäsa, hodí sa k pečenému a grilovanému kurčaťu, prípadne si ho vychutnajte samostatne s nakrájaným tvrdým syrom typu Eidam. 9 - 11 °C
Svetlo žltá farba so zlatistými odleskami, príjemná ovocná vôňa s tónmi zrelých jabĺk, chuť svieža s vyváženou kyselinou s jemným mandľovým záverom.
Podáva sa pri teplote 10 – 12 °C.
Typické letné víno ku grilovačkám.
Maďarská odroda, vznikla krížením odrôd Bratislavské biele x Čabanská perla v roku 1930.
Na Slovensku sa pestuje na výmere 405 ha t.j. 2,84 % výmery vinohradou. Iršai je odroda so stredne bujným rastom.
Iršai Oliver je v mladom stave (do 1 roka) veľmi svieže a aromatické víno s muškátovým tónom v chuti a vôni, s výraznejšími kyselinkami typickými pre Malokarpatskú vinohradnícku oblasť.