
Rizling rýnsky Vintage Collection (Chateau Topoľčianky)
Nádherné pozadie lipového kvetu, zelených jabĺk a marhúľ.
Jasnožlté tóny s odleskami zelených lúčov.
Pná, harmonická s minerálnymi tónmi a jemnou kyselinkou.
Víno Slovensko
Chystáte sa vstúpiť na stránku s predajom alkoholu
Prehlasujete, že máte viac ako 18 rokov?
Prezeraním stránky súhlasíte s používaním súborov cookie. Viac informácií
Muškátovo kvetinová vôňa s jemnými tónmi broskýň a muškátu.
Ľahké, svieže víno s ovocným charakterom.
Doporučujeme podávať k osviežujúcim zeleninovým šalátom, jemným úpravám sladkovodných rýb a bielemu mäsu s neutrálnymi omáčkami.
Lahodné je aj v kombinácii s cestovinami. 9 - 11 °C
Nádherné pozadie lipového kvetu, zelených jabĺk a marhúľ.
Jasnožlté tóny s odleskami zelených lúčov.
Pná, harmonická s minerálnymi tónmi a jemnou kyselinkou.
Zlatožltá farba tohto vína je znakom dobre vyzretého hrozna.
Vôňa je silná, plná, korenistá a jemne doplnená o vôňu ruží.
Chuť je rovnako silná a extraktívna, no doplnená o jemné medové tóny zanechávajúce dlhotrvajúci chuťový vnem na jazyku.
Šumivé víno vyrobené tradičnou metódou sekundárnej fermentácie vo fľaši, vytvorené na počesť značky Château Topoľčianky, ktorej vznik sa datuje od roku 1933.
Osobitý charakter odrôd spojených v pomere 80% Chardonnay a 20% Rulandské modré v prevedení blanc de noir sa spája po dobu 9 mesiacov.
Výsledný mok ponúka ojedinelý zážitok v podobe kalicha jemných perál, medovo-ctirusový buket doplňuje nasladlá chuť s maslovo-biskvitovým záverom.
Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Pripomína zakvitnutú lúku a agátový med.
Hoci odrode Devín svedčí ak sa pýši prívlastkom, v prípade akostných vín vie prekvapiť zaujímavým charakterom, nakoľko po Tramíne červenom zdedila výborné črty.
Dobrým spoločníkom je pri jemne pikantných úpravách bravčového mäsa, hodí sa k pečenému a grilovanému kurčaťu, prípadne si ho vychutnajte samostatne s nakrájaným tvrdým syrom typu Eidam. 9 - 11 °C
Omamná vôňa prezretých čiernych ostružín.
Slovenské akostné odrodové víno s prívlastkom výber z hrozna.
Červené mäso, zabíjačkové špeciality, vyzreté syry.
Lahodná s jemnou trieslovinou a čokoládou v závere.
Vo všeobecnosti Rulandské modré poskytuje svetlé až stredne tmavé červené vína, pokiaľ však venujete špeciálnu pozornosť a starostlivosť počas rastu hrozna a spôsobu spracovania po zbere, získate sýto farebné víno s vyšším obsahom trieslovín ako je to i v prípade tohto prívlastku.
Príjemné zladené vlastnosti Rulandu modrého si najlepšie vychutnáte so špecialitami z teľacieho a hovädzieho mäsa, králičej pečeni a syrmi s ušľachtilou plesňou. 18°C
Vo farbe typický Ruland, bledo rubínový s tehlovo-červeným okrajom.
Elegantná vôňa prezretých višní a černíc doplnená o kúsky horkej čokolády s trochou vanilky a vôňou barikoveho suda.
Zelenkavá farba so zlatou iskrou.
Sekt vyrobený primárnou fermentáciou. Zelenkavá farba so zlatou iskrou. ,
Vôňa zrelého hrozna, nasladlá chuť s dotykom muškátu.
Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Teplota podávania 8-10°C.
Víno plné ovocno medove tóny so sviežou kyselinkou.
Príjemná zmes lipových kvetov, medu a broskýň. Ide o typickú odrodu severnej pestovateľskej oblasti, ktorá mu poskytuje ideálne podmienky plne sa rozvíjať.
Na Slovensku tvorí zhruba 7% vysadenej plochy. Vínu prospieva dlhodobejšie zretie a archivácia.
Je ideálny v kombinácii s rôznymi úpravami sladkovodných rýb. Hodí sa k husacím špecialitám a neutrálnym syrom. 9 - 11 °C
Iršai Oliver je aromatické víno s muškátovým tónom, ktorý ja často doplnený jemnou korenitosťou.
Víno má nižší obsah kyselín a je veľmi svieže, najmä v mladom stave.
Výrazná muškátovo korenistá vôňa.
Ľahká, ovocná s pomerne mohutnou štruktúrou.
Podľahnúť šarmu tejto odrody je viac než jednoduché.
Žiadne víno neokúzli v skvelej ovocnej chuti a vôni tak ako Chardonnay. V priaznivých ročníkoch podporených dostatkom slnečných dní vytvára priam okúzľujúce vína.
Jemné tóny zrelých banánov, citrusových plodov a agátových kvetov. Plná, harmonická chuť s dozvukom kyselinky a lieskových orieškov.
Vynikne predovšetkým so špecialitami z hydinového mäsa. Vynikajúca je aj kombinácia s jemnými paštétami a vyzretým syrom. 10 -12 °C
Je vyrobená z ušľachtilých odrôd viniča hroznorodého z viníc integrovanej výroby.
Je to produkt v jeho čistej prírodnej podobe, bez akýchkoľvek prísad.
Je určený pre všetky vekové kategórie, obzvlášť vhodný pre športovcov, tehotné či dojčiace ženy a deti.
Podporuje trávenie, má posilňujúci a ukľudňujúci účinok.
Najväčšou devízou tohto ušľachtilého nápoja je zloženie.
Antioxidanty: znižujú pravdepodobnosť srdcovo-cievnych ochorení a niektorých typov rakoviny.
Organické kyseliny: podporujú trávenie.
Vitamíny: veľké množstvo, hlavne B, P, C, A, E. Cukry: predovšetkým glukóza a v menšom pomere fruktóza.
Minerálne látky: najmä draslík, vápnik, horčík, podporujú látkovú výmenu. Aktivuje činnosť hormónov a enzýmov.
Ďalej obsahuje triesloviny, farbivá, enzýmy, pektínové látky, tukové substancie, aromatické látky, a to všetko v prírodnej podobe, bez konzervačných látok.
Vo vôni sa nesú príjemné, ovocné tóny s dozvukom škorice.
Je vynikajúca na výrobu červených vín, ktoré patria u nás medzi najkvalitnejšie.
Drahocenný rubín je synonymom tejto odrody. Frankovka Modrá sa hodí ku korenistým jedlám z bravčového mäsa.
Ideálnym partnerom k cestovínám s mäsom.
V chuti sa prejaví svieži charakter a jemný zamat.
Je to veľmi stará odroda. Rulandské modré je určené predovšetkým na výrobu vysoko kvalitných prívlastkových vín.
Víno je bledo rubínové až tehlovo červenej farby.
Aromatické látky sú v mladosti najpodobnejšie vôni jahôd, černíc, čerešní a neskôr sa prejavujú ako slivkový lekvár.
Víno odporúčame k rôznym úpravám hydinového alebo bravčovému mäsa, najlepšie k pečenému bažantovi alebo holubovi s plnkou z vnútorností alebo kačacím prsiam, taktiež k zrelým bielym a tvrdým syrom.
Víno sýtej tmavočervenej farby s fialovými odleskami.
V aromatike nájdeme tóny čiernych ríbezlí a čierneho bobuľového ovocia.
Chuť vína je šťavnatá s pevným tanínovým záverom.