- -15%

Víno Slovensko
Chystáte sa vstúpiť na stránku s predajom alkoholu
Prehlasujete, že máte viac ako 18 rokov?
Prezeraním stránky súhlasíte s používaním súborov cookie. Viac informácií
Červené, suché víno.
Čierny Pereg je vzácne víno vyrobené kupážou vína z liečivých plodov arónie čiernoplodej a vína z čiernych ríbezlí.
Scelením týchto dvoch starostlivo vyberaných vín z čierneho bobuľového ovocia vzniklo excelentné cuveé s intenzívnou rubínovo-červenou farbou, s podmanivou vôňou plnou ríbezľových tónov a čiernych bobúľ arónie.
Jedinečná zmyselná chuť je presvedčivo ovocná, so zvodne dováženou harmóniou prírodných kyselín, s vnemom príjemného zbytkového cukru, ktorý spolu s vysokým obsahom bukétnych a extraktívnych látok vytvára hlboký, výnimočne dlhý chuťový vnem.
Víno plné prírodných antioxiadantov zabraňujúcich starnutiu buniek, polyfenolov znižujúcich riziko kôrnatenia tepien a látok, ktoré priaznivo vplývaju na hladinu cholesterolu.
Z čierneho bobuľového ovocia pochádzajúce mikroelementy a vitamíny, pozitívne vplývajú na imunitný systém a rovnováhu doležitú pre zdravie.
Granátová farba.
Mladá ovocná vôňa s dominanciou čiernych ríbezlí, moruše a černíc.
Chuť je stredne plná, postavená na ovocí s príjemnou kyselinkou a hladkými trieslovinami v závere.
Farba vína je intenzívna, fialovo-rubínová. Vôňa je intenzívna a cítiť v nej černice, čokoládu a sladké drievko. Chuť je potenciálna, kopírujúca aromatické vnemy.
Víno v produkcii Martina Pomfyho, ktorý je považovaný za elitu slovenských vinárov a svoje skúsenosti si rád vyskúšal aj na tak špecifickom hrozne a regióne, aké ponúka okolie Strekova. Výsledkom sú na kaloch odpočívané, vegan friendly a nízkohistamínové biele vína a štruktúrované a plné červené dobroty.
Rulandské modré pochádza z nášho vinohradu v obci Dolné Plachtince, hon Pustatina, kde v tomto teplom a slnečnom ročníku sme pozbierali krásne vyzreté hrozno.
Pri zbere koncom septembra malo 24,3 prírodného cukru, ktorý prekvasil do sucha a vytvoril dokonalú harmóniu s celkovými kyselinkami.
Toto značkové víno sme nazvali Modrý Kvet aj preto, že sme ho s 15% kupážovali s odrodou Cabernet Sauvignon z toho istého ročníka.
Víno vyrobené výlučne z čiernych kultivarov ríbezlí.
S intenzívnou ríbezľovo – podmanivou vôňou, rubínovo-červenou farbou, príjemnými kyselinkami, ktoré sú dovážené zbytkovým cukrom, vytvára harmóniu zmyselných chutí.
Je vyrobené modernou technológiou, počas ktorej sa toto vzácne ovocie fermentuje v rototankoch pri prísnom sledovaní kvasnej teploty. Ušľachtilé kvasinky, enzymatické pochody, fermentačná činnosť a neustále premiešavanie pod pravidelným dohľadom malo pozitívny vplyv na kvalitu tohoto výsledného produktu.
Vysokokvalitné víno, ktoré sa vyrába len v priaznivých ročníkoch z hrozna tradičných tokajských odrôd, keď sa na strapcoch vytvorí dostatočné množstvo cibéb.
Obsah cukru je najmenej 90 g/l. Je to legantné víno s výraznou chlebovinou, silne aromatické, vysoko extraktívne a príjemne sladké.
Pri klasickom technologickom oxidačnom procese dozrieva v dubových sudoch v tufovej pivnici.
Je určené pre najnáročnejších gurmánov.
Charakter tohto vína ho priam predurčuje pre vzácne chvíle. Má výraznú jantárovú farbu.
Oxidačno-cibébová vôňa s medovým doznením.
Výrazná chuť s chlebovinkovým charakterom s doznením južného ovocia, čokolády a vanilky.