

Víno Slovensko
Chystáte sa vstúpiť na stránku s predajom alkoholu
Prehlasujete, že máte viac ako 18 rokov?
Prezeraním stránky súhlasíte s používaním súborov cookie. Viac informácií
Fenofázy Devínu sú podobné ako pri Tramíne.
Pučí medzi poslednými odrodami, zavčasu však kvitne a bobule mäknú hneď po najskorších odrodách.
Zber hrozna sa vykonáva podľa žiadaného typu vína v mesiacoch september a október.
Avšak vzhľadom na to, že Devín je predurčený pre výberové vína, odložíme zber na pokiaľ možno najneskorší termín.
Hrozno v tejto konečnej fáze ešte intenzívne zvyšuje cukornatosť.
V chladných daždivých rokoch v jesenných mesiacoch je treba hrozno obrať pred jeho intenzívnym napadnutím hnilobou.
Víno svetložltej farby s koncentrovanou vôňou bergamotových lístkov, kvitnúcich bazových kvetov a bielomäsitej broskyne.
Chuť je šťavnato – ovocná s vyváženým pomerom zvyškového cukru a šťavnatých kyselín s dlhou ovocnou dochuťou wiliamsových hrušiek a sladkej nektárinky.
Vyrába sa z vína totožného ročníka naliateho na výlisky z cibéb.
Je príjemne sladké. Dozrieva najmenej 2 roky v sudoch z dubového dreva, ktoré odpočívajú v tme a tichu tufových pivníc až 12 metrov pod povrchom zeme.
Vyrába sa v obmedzenom množstve a je určené len pre špecializované vinotéky a riadené degustácie.
Má výraznú jantárovú farbu Hrozienková vôňa s mišpuľovým doznením
Zaujímavá, dlhotrvajúcu cibébovú chuť a aróma s mišpuľovým doznením
Víno z ľahkých piesočnatých svahov, plné kameňa a tepla.
Ovocne hravé, podmanivé, v bokoch pevné, solídne a ústne presvedčivé.
Vhodné k zapekancom, bravčovinke, alebo len tak na papanicové popíjanie.
Vôňou kvetov vábi, šťavou sladkého nektáru opája, ľahkosťou povznáša, teplo lúčov jesenného leta ponúka.
Zlatom pretkaný muškátik.
Aróma - intenzívna, náznak moruší, muškátového oriešku a bazového kvetu
Chuť - kopíruje aromatické vnemy, podporená o citrusovú kyselinku a pikantnosť
Spôsob výroby - macerácia hrozna 2 hodiny
Zlatožltá farba tohto vína je znakom dobre vyzretého hrozna.
Vôňa je silná, plná, korenistá a jemne doplnená o vôňu ruží.
Chuť je rovnako silná a extraktívna, no doplnená o jemné medové tóny zanechávajúce dlhotrvajúci chuťový vnem na jazyku.