
Lipovina 2017 Virginia (Ostrožovič)
Krehké víno prvej úrody.
Krehké víno prvej úrody z časti obnovenej Hankovej vinice.
V chuti nájdete jemný limetkový nádych s decentnou aromatikou.
Víno Slovensko
Chystáte sa vstúpiť na stránku s predajom alkoholu
Prehlasujete, že máte viac ako 18 rokov?
Prezeraním stránky súhlasíte s používaním súborov cookie. Viac informácií
Typická tokajská chlebovina.
Víno zlato-žltej farby s jantárovým odtieňom sme vyrobili v tufovej tokajskej pivnici z pôvodných tokajských odrôd pomalým zrením v dubových sudoch klasickou oxidačnou metódou.
Vôňa chleboviny, agátového medu so štipkou zázvoru je podporená bohatou minerálnou chuťou.
Nájdeme v nej tóny po vlašských orechoch a po sušenom citrusovom ovocí.
Originálna dochuť vína v podobe horkej vysušenej slivky nemá vo svete vína alternatívu.
Krehké víno prvej úrody.
Krehké víno prvej úrody z časti obnovenej Hankovej vinice.
V chuti nájdete jemný limetkový nádych s decentnou aromatikou.
Pri prvom vneme temperamentná elegancia so svetlým čírym zelenožltým farebným odtieňom.
Po predýchaní sa vo vôni vína objavia nádherné tóny muškátových kvietkov, pečených maslových sušienok a tropického ovocia.
Živá, ovocná chuť v objatí sviežich kyseliniek a muškátového korenia je doplnená rezkou notou po liči, po majoráne a po zrelých mišpuliach.
Plná parfumová dochuť vína potvrdzuje optimálnu zrelosť hrozna a čisté reduktívne spracovanie.
Tokajské zlato pod noblesným šatom.
Vzácny mikrosvet viniča v objatí sopečnej tokajskej pôdy, ktorá akumuluje energiu slnka v dozrievajúcich strapcoch hrozna opojených suchým vánkom s jeseňou ranných hmiel a horúcich dní, ktoré sa menia na Tokajské zlato pod noblesným šatom ušľachtilej botrytídy.
Víno so vzácnym zlatožltým jantárom vo vzhľade, opojnou arómou sladučkej chleboviny s podtextom sušených fíg, hrozienok a vanilkového struku, ponorených v lipovom mede.
V bohatej expresívnej chuti sa stretávajú najväčšie túžby vinohradníka a vinára, ktoré potvrdzuje ekvilibria vyvolaná časom zrenia v sudoch z hlbokej tufovej pivnice, v harmónii ovocnej kyselinky a sladkého hroznového cukru ručne zberaných cibéb z nášho honu Makovisko.
Atraktívne víno svetlej zlatistej farby s odtieňom do zelena. V bohatej vôni sa objavujú jesenné tóny maslovej hrušky, vlašských orechov a agátového medu.
Príjemná dlhá chuť pripomína zmes neskorých jadrovín s pomarančovou šupkou, obohatenú o noty exotického manga a lipového kvetu.
Dlhá perzistentná dochuť s vyváženým obsahom zvyškových cukrov a minerálnych kyselín zanecháva na podnebí pozitívny a harmonický celkový dojem.
Víno tmavšej rubínovo-červenej farby, sivežej ovocnej vône s tónmi sliviek, ríbezlí a čiernych lesných malín.
Mladá krv z kupáže Cabernet Sauvignonu a Frankovky modrej poteší pevnou korenistou štruktúrou chute a nádychom tónov dubového suda.
V chuti sa pôvabne rozvíjajú kôstky tmavých višní, dozrievajúce plody bazy čiernej, ktoré decentne na pozadí zabuľaťuje stopa horkej čokolády.
Chuťový vnem je stredne dlhý, ovocno-zemitý, v závere až herbálno-balzamový s vyváženou čistou dochuťou.
Ľahké a svieže ružové víno.
Atraktívna vôňa kôstkového ovocia a príjemná hroznová chuť so sladším záverom.
Slnko opreté do brilantnej čírej náruče zeleno-žltých farebných odleskov vína.
Svieža, dych vyrážajúca pikantná ovocná aromatika kôry citrusových plodov s rozlúpnutou dužinou ružového grepfruitu sa príjemne spája s výraznejším extraktom šťavnatej, stredne dlhej a živej ovocnej chuti.
Dochuť vína je v harmónii s intenzitou vône.
Podporená krehkou minerálnou aciditou sa prejavuje stopami čerstvo odtrhnutých záhradných egrešov s herbálnou, po okraji mierne korenistou notou zelenej bazalky a vzácnych klinčekov.
Osviežujúce víno, výrazne čistej reduktívnej plnosti, ktorá prekoná nejedného suchého kráľa z nemecky hovoriacich odrôd.
Ručne oberané strapce hrozna plné tokajských cibéb obohatili toto víno nezameniteľným charakterom.
V chuti sa rozvinie plnosť prezretého ovocia a hruškového kompótu.
Aróma - intenzívna, náznak moruší, muškátového oriešku a bazového kvetu
Chuť - kopíruje aromatické vnemy, podporená o citrusovú kyselinku a pikantnosť
Spôsob výroby - macerácia hrozna 2 hodiny
Vyrába sa z vína totožného ročníka naliateho na výlisky z cibéb.
Je príjemne sladké. Dozrieva najmenej 2 roky v sudoch z dubového dreva, ktoré odpočívajú v tme a tichu tufových pivníc až 12 metrov pod povrchom zeme.
Vyrába sa v obmedzenom množstve a je určené len pre špecializované vinotéky a riadené degustácie.
Má výraznú jantárovú farbu Hrozienková vôňa s mišpuľovým doznením
Zaujímavá, dlhotrvajúcu cibébovú chuť a aróma s mišpuľovým doznením
Víno je zmesou dvoch klonov tejto prastarej odrody a to Gewurztraminer a Roter.
Zbierali ho v slnečných septembrových dňoch s cukornatosťou 23°NM.
V pohári ponúkame zlatistú farbu vína, vôňu príjemne korenistú, ktorá sa mieša s kvetinovými tónmi ruží a fialiek.
Svieže kyselinky vyrovnávajú plnosť chuti.