
Veltlínske zelené 2016 Premium (Štiglic)
Sýto zelenožlté víno s pestrými vôňami po ovocí a typickou mandľovou horčinkou.
Chuť po mede je podporená sviežimi kyselinkami.
Odporúčame k dusenému mäsu, rezňom, cestovinám, syrom a k ľahšej úprave rýb.
Víno Slovensko
Chystáte sa vstúpiť na stránku s predajom alkoholu
Prehlasujete, že máte viac ako 18 rokov?
Prezeraním stránky súhlasíte s používaním súborov cookie. Viac informácií
Cuvée odrôd Chardonnay, Veltlínske zelené a Pálava, je zelenkastožltej farby, extraktívne, mierne korenisté v chuti plné, svieže s arómou prezretého manga a žltého melónu.
Odporúčame podávať k ázijskym špecialitám, údeným syrom, bielemu mäsu, hydine a rybám na grile.
Skvele sa hodí k dezertom.
Sýto zelenožlté víno s pestrými vôňami po ovocí a typickou mandľovou horčinkou.
Chuť po mede je podporená sviežimi kyselinkami.
Odporúčame k dusenému mäsu, rezňom, cestovinám, syrom a k ľahšej úprave rýb.
Víno svetložltej farby, výraznej jemne kvetinovej vône s muškátovými tónmi.
Chuť harmonická, plná s príchuťou po sušených marhuliach.
Odporúčame k rybám, hydine, syrom, k zeleninovým jedlám, hovädziemu mäsu a cestovinám.
Svieži korenistý buket s dozvukom ovocných tónov.
Rodičmi tejto príťažlivej odrody sú Tramín červený a Müller Thurgau.
Zrod sa udial vo Veľkých Pavloviciach v Čechách. Pomerne ľahko dosahuje vysokú cukornatosť a priaznivcom prírodne sladkých vín prináša ojedinelý zážitok.
Pravé súznenie prírodne sladkého vína podporíte sladším dezertom, je vhodné aj ako aperitív.
Kvetinovo medové tóny.
Odroda rýdzo slovenského pôvodu je krížencom Tramínu červeného a Veltlínu červeno – bieleho.
Už samotný výber rodičov dáva tušiť výnimočný základ odrody. V priaznivých ročníkoch dosahuje víno očarujúcu kvalitu a vyniká neopakovateľným charakterom.
Vynikne v kombinácii so sladkými dezertmi.
Víno so zlatožltým farebným odtieňom s príťažlivou vôňou kvetov a bazy.
Chuť je plná s príjemnou sviežou kyselinou v zábere bohato korenisté.
Odporúča sa podávať k bielemu mäsu, k rybám na grile a k pareným syrom.
Pre vyniknutie chuti podávajte vychladené na 11 – 12 °
Odroda vznikla krížením odrôd Tramín červený a Müller Thurgau v šľachtiteľskej stanici vo Veľkých Pavloviciach.
Ohnivé víno sa vyznačuje prenikavou sýto žltou farbou, vôni dominujú výrazné korenisto-muškátové tóny s mohutným podtónom damscénskej ruže.
Krásne dlhá chuť naväzuje na korenistosť s príjemne sladkým záverom .
Víno zlatistej sýtej farby s bohatou arómou, s kvetnatými tónmi. V pozadí cítiť ovocnosť broskyne. Chuť vína je lahodne ovocná, podporená šťavnatými kyselinkami, umocnená jemným zvyškovým cukrom, ktorý dodáva vínu plnosť.
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť.
Víno s chráneným označením pôvodu.
Pálava zlatožltej farby s exotickými kvetinovými tónmi, korenistým nádychom vanilky a bieleho korenia.
Chuť vína je plná, ovocno-kvetinová.
Dostatočný obsah kyselín sa skvelo snúbi so zvyškovým cukrom.
Príjemne sladká s ovocným dozvukom.
Odroda pochádza z Francúzska a od 80-tych rokov 20-teho storočia zažíva dravú expanziu.
Jedna z najpopulárnejších odrôd poskytuje prvotriedne vína. Bobuľový výber z Nitrianskej vinohradníckej oblasti priniesol skvelé víno, ktoré zrie do krásy.
Pravé súznenie prírodne sladkého vína podporíte k sladším dezertom a ovocným šalátom.
Odroda bola vyšľachtená na Morave krížením Tramínu červeného x Müller Thurgau.
Víno je aromatické, korenisté po tramíne, lahodné, vysoko kvalitné, plné odrodového buketu s harmonickými obsahom kyselín.
Môže sa podávať k ázijskej kuchyni, hodia sa k nemu údené a parené syry, ryby, biele mäso i hydina. Teplota podávania je 10-12 °C.
Obsah alkoholu: 12.0 % obj. | Obsah kyselín: 5.53 g.l | Obsah zost. cukru: 32.0 g.l