
Tokajský výber 3-putňový (Tokaj & CO)
Tokajské víno vyrábané v priaznivých ročníkoch, keď sa na strapcoch vytvorilo dostatočné množstvo cibéb.
Vo svojej kategórií patrí medzi to najlepšie, čo príroda ponúka. Na základnú tokajskú mieru 136 l (Gönczky sud ) sa pridajú 3 putne cibéb (1 putňa = 25 kg).
Obsah prírodného cukru je najmenej 60 g/liter.
Prechádza náročným výrobným procesom.
Vyzrievaním v tufových pivniciach pri pozvoľnej oxidácii víno nadobúda charakteristické vône a chute.
Uspokojí aj náročného znalca klasických tokajských vín.
Toto usadlé harmonické víno je vhodné pre vzácne chvíle a slávnostné príležitosti.
Má intenzívnu zlatožltú farbu s jantárovým odtieňom, charakteristická oxidačno-cibébová vôňa.