
Veltlínske zelené 2016 (Víno Mahid)
Plnú a pritom sviežu, jemne korenistú chuť zvýrazňuje sladká mandľa.
Vo farbe dominujú zelenkavožlté odtiene.
Vôňu kôstkového ovocia jemne dopĺňajú egrešové tóny.
Víno Slovensko
Chystáte sa vstúpiť na stránku s predajom alkoholu
Prehlasujete, že máte viac ako 18 rokov?
Prezeraním stránky súhlasíte s používaním súborov cookie. Viac informácií
Dunaj je slovenský novošľachtenec.
Má krásnu tmavočervenú farbu.
Vôňa je ovocná zložená z dužín čerešní a višní.
Na pozadí je náznak vyzrievania v dreve.
Chuť plná, harmonická, ovocne živá, s tónmi červeného bobuľového ovocia, umocnená sladkým drievkom.
Plnú a pritom sviežu, jemne korenistú chuť zvýrazňuje sladká mandľa.
Vo farbe dominujú zelenkavožlté odtiene.
Vôňu kôstkového ovocia jemne dopĺňajú egrešové tóny.
V chuti prevláda ušľachtilosť, telo vína je plné a dochuť je výrazne intenzívna a plná.
Je to extraktívne svieže ľahké víno s harmonizujúcimi kyselinami a s jemnou arómou.
Svojím charakterom blízke Chardonnay, s buketom blízkym Rulandskému Sivému.
Slnkom pozlátené víno žltozelenej farby.
Vysokú akosť dosahuje pri dobrom ročníku ležaním vo fľašiach ako aj z prezretého hrozna pri fľašovej zrelosti vína.
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné s prívlastkom výber z hrozna, biele, suché
Rulandské biele má intenzívnu arómu, ktorá pripomína citrusové plody s prevládajúcimi tónmi čerstvého grepu.
V chuti určite osvieži čerstvou kyselinkou a minerálnou plnou chuťou.
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné s prívlastkom výber z hrozna, červené suché.
Tmavá, atramentová farba a krásna hustota vzbudia zvedavosť.
Vôňa je mohutná, krásne ovocná, plná čiernych ríbezlí, či čierneho bobuľového ovocia.
V dlhej a plnej chuti nájdeme horkú čokoládu, tmavé lesné bobuľoviny, doplnené príjemným trieslom.
Chuť je svieža, pôsobí komplexne a harmonicky. Rizling vlašský je tradičnou odrodou, ktorá si v minulosti našla svoje pevné miesto.
Je obdarená stabilnou rodivosťou, odolnosťou voči nepriaznivým podmienkam, a pri rozumnej redukcii úrody v spojení s dôslednou agrotechnikou prináša vinohradníkovi krásnu odmenu.
Rizling vlašský sa dobre uplatní ako aperitív k studeným predjedlám a k celej palete jedál jednoduchej, všednej kuchyne.
Hodia sa k zeleninovým jedlám aj zeleninovým polievkam a bielym syrom, na ľahkú úpravu rýb či jemným paštétam, ale aj k šunke a bravčovej pečienke.
Ako vínny strik dobre uhasia smäd.
Vychutnajte si ho pri teplote 9-11 °C.
Chuť vína je svieža, s vyšším obsahom kyselín, ale jemná a harmonická s minerálnym koncom.
Svieža medovinová, horko-mandľová chuť charakterizuje toto víno s ovocným buketom, príjemnej žltozelenej farby.
Na sprašových pôdach poskytuje víno s medovo-lipovou vôňou, na žulových podkladoch s dymovo-korenistou.
V slovenských vinohradníckych oblastiach poskytuje typické harmonické víno dominujúce popri Rizlingu vlašskom.
Používa sa taktiež do kupáží, hlavne s Ryzlingom vlašským na výrobu sektov.
Chuť vína v závislosti od pôdy a polohy nadobúda charakter horkých mandlí, lipového medu alebo korenia.
Víno s chráneným označením pôvodu, akostné s prívlastkom bobuľový výber, biele, sladké
Robustné, plné víno odrody Pálava sme v našom vinárstve vyrobili z nádherne vyzretého hrozna, ktoré dodalo vínu sýto zlatú farbu a medovú vôňu s podtónmi hrozienok a rozkvitnutých ruží.
Chuť je medovo vyzretá, intenzívna, pripomínajúca marhuľový kompót s medovkovým nádychom.
Víno vyrobené z hrozna tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý.
Je to extraktívne víno s vyšším obsahom kyselín.
Vyzrieva najmenej 3 roky uskladnené v sudoch v klasických tufových pivniciach. Má zlatožltú farbu.
Vôňa s oxidačným charakterom, oxidačná, minerálna s jemne zastretou horčinou.
Servíruje sa k pečeným mäsám, divine, rybám, paštétam a omáčkam.
Po vychladení sa odporúča ako suchý aperitív na podporu chuti do jedla.
Víno svetlej žltozelenej farby, ktoré zaujme expresívnou vôňou kvetov bazy čiernej a čiernych ríbezlí.
Korenistý, na pozadí žihľavový buket pôsobivo dopĺňajú podtóny vinohradníckych broskýň s lístočkami zeleného čaju.
Svieža ovocná chuť prezrádza prítomnosť šupiek citrusového ovocia v zmesi s tónmi lesného malinčia, z ktorého po prehltnutí vystupujú do popredia nádherné noty špargle a ihličia.
Dunaj vznikol trojitým krížením odrôd Muškát Bouchet, Oporto a Svätovavrinecké.
V našom regióne sa rýchlo udomácnil a vyhovujú mu miestne podmienky.
Dunaj sa stal spoľahlivou odrodou a jeho podiel v slovenských vinohradoch sa zvyšuje.
Typický Dunaj, silný južanský charakter, rubínová farba.
Vo vôni po sušených slivkách, čokoláde, v chuti plné extraktívne s dlhou dochuťou.