Rulandské biele 2017 Terroir (Miloš Máťuš)
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Vôňa je primerane intenzívna, svieža, ale jemná, mäkká, po žltom melóne a biskvitovom ceste, s jemným nádychom chlebovinky.
Chuť je mäkká, jemná, šťavnatá, guľatá, svieža s typickou jemnou pikanciou a dlhšou dochuťou.
Odporúčame k hrabavej hydine, vodnej, pečenej aj plnenej s jemnými s jemnými omáčkami a jemnými korenistými kontrapunktami.
Taktiež sa hodí k bravčovej panenke, jemne zaúdeným nárezom, smotanovým a ľahko zrejúcim syrom a olivám.